Maatwerk proces

Bekijk nu hoe het proces eruit ziet voor het maken van een op maat gemaakt kledingstuk. Maak nu een afspraak!

L'Atelier HQ
 

MAATWERK PROCES

 
inspiratie

1.Inspiratie

De eerste stap voor de aanschaf van een kledingstuk is om te kijken naar wat je precies zoekt. Bekijk diverse blogs, websites en/of bladen voor inspiratie. Kijk daarna na verschillende winkels/merken die in de buurt komen van jouw visie'. Om Inspiratie op te doen, kijk je naar stoffen, kleuren, ontwerpen, maar ook naar bepaalde combinatie's of gevoel van een foto. 

 Wij laten ons niet beïnvloeden door onze eigen smaak; de basis is jouw identiteit. Wij zullen vanuit onze expertise onze visiedelen en kijken of daar een mooi resultaat uitkomt. Kijk hier alvast voor wat inspiratie of maak een Pinterest moodboard met inspiratie van L'Atelier: begin hier.

 
 
 

2. Afspraak

Wanneer je voldoende inspiratie hebt opgedaan, maak je natuurlijk meteen een afspraak bij L'Atelier voor een introductie en meer diepgang over zowel L'Atelier, als over de mogelijkheden en stoffen. Als we het eens zijn over de keuzes gaan we meten: 

We gebruiken nog ouderwets een meetlint om alle lichaamsmaten op te meten. Aan de hand van de lichaamsmaten kunnen de patronen ingeklopt en geplot worden. Maak hier een afspraak.

 
 
 
static1.squarespace-3.png

3. Productie

Wanneer je een keuze hebt gemaakt van de stof, de knopen en andere fournituren. De productie duurt tussen de 3 en 6 weken afhankelijk van de stoffen, ontwerpen en specifieke wensen. Tijdens de productieperiode wordt je op de hoogte gehouden door middel van een sms. Kijk hier voor wat voorbeelden van wat we allemaal kunnen maken.

 
 
 

4. Eerste pas

Nadat het kledingstuk goed en wel is gearriveerd in de winkel, wordt de order eerst grondig bekeken en gecontroleerd of het aan de kwaliteitseisen voldoet van L'Atelier. Na bevestiging nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak voor een eerste pas. Bij de eerste pas kijken we hoe goed het eindresultaat is en wat er nog verbeterd kan worden. De puntjes op de i wordt hier in Amsterdam verricht bij een gespecialiseerde kleermaker.

static1.squarespace-4.png
 
 
 

5. Tweede pas

Na de laatste aanpassingen is het kledingstuk helemaal klaar om gedragen te worden. We nodigen jou voor de laatste keer uit voor een pas. Je kunt het nu meenemen en gaan dragen. Gaandeweg kom je erachter hoe fijn en goed het al is en wat er wellicht nog verbeterd kan worden: hier kom je alleen achter door het juist te dragen!

 
 
 

6. Aandacht

Aandacht is erg belangrijk. Bij ons gaat het niet alleen maar om het product maar om de volledige service eromheen. Ook na het afleveren van het product zijn wij erg nieuwsgierig over hoe tevreden jij bent. Wij zullen meerdere malen contact opnemen en updates geven over bijvoorbeeld nieuwe stoffen en ontwerpen die goed aansluiten op jouw garderobekast.